72 hodin v pohybu s Wannado Festival Tour

//72 hodin v pohybu s Wannado Festival Tour

72 hodin v pohybu s Wannado Festival Tour

2019-09-18T11:40:33+00:00 18 Září, 2019|Aktuality|

Tři dny, tři města, desítky klubů, stovky exhibic a tisíce návštěvníků. To není rekapitulace celé festivalové tour 2019, ale pouze sumář zastávek Cheb-Plzeň-České Budějovice, které proběhly od pátku do neděle. „Když vidíte úsměv na dětských tvářích, uvědomíte si, že se vyplatilo veškeré úsilí, které jsme na tři akce v řadě vynaložili. Ale samozřejmě by to nešlo zrealizovat bez perfektní kooperace celého týmu a partnerů projektu,“ zhodnotil náročné dny zakladatel Wannado Festival Tour Jakub Makalouš. Babí léto přímo vybízelo k pohybu venku a správné načasování Wannado Festivalů umožnilo dětem vybrat si nejvhodnější doplňkový sport k novému školnímu rozvrhu.

Festivalový trojboj odstartoval v pátek v Chebu, kam zavítala náborová tour vůbec poprvé. Unikátní zlatá atletická dráha dokonale zarámovala zábavnou překážkovou dráhu Ninja Race a laserovou biatlonovou střelnici. Obě tratě byly v obležení dětí všech osmi chebských základních škol, které si užívaly festivalovou atmosféru společně jako jeden tým.

O den později se Wannado Festival přestěhoval na tradiční místo v Plzni. Na atletickém stadionu města vynikaly osobité prezentace jednotlivých klubů. Návštěvníky uchvátil svým exhibičním vystoupením například Nový cirkus, který ve sportovním areálu vystavěl desetimetrovou konstrukci a na ní předvedl vzdušnou akrobacii na kruhu a na šálách.

Třídenní maraton uzavřely České Budějovice, kam se Wannado Festival vrátil po roční přestávce. Sportovalo se stylově přímo v srdci moderního Parku 4Dvory a nechyběli u toho ani úspěšní čeští sportovci. Jako skvělý motivátor se ukázal třeba trojnásobný vítěz Stanley cupu a dvojnásobný mistr světa v ledním hokeji Jaroslav Pouzar.

Návštěvníci Wannado Festivalů se na všech místech také seznámili s Tělocvikem.online. Nový projekt Wannado má podobu aplikace, která od školního roku 2019/20 přináší do hodin tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ kvalitu. Děti si na pódiu zahrály inspirativní sportovní hry, které proměňují tělocvik v zábavu. Jako příval energie pak zapůsobila taneční show v podání postaviček ze světa Wannado – Bernila, Keryana, Naily a Meerfun.

Wannado Festival Tour 2019 je v této chvíli za svou polovinou. V sobotu 21. září se největší sportovní náborová akce uskuteční v Ostravě a následující den v Brně.